В УЗ розповіли, як проходиме розділення вантажної і пасажирської вертикалей

Середа, 31 березня 2021, 18:40
 

Наглядова рада та правління "Укрзалізниці" налаштовані на швидке впровадження галузевих реформ, розділення вантажної та пасажирської вертикалей - один із ключових елементів.

Про це йдеться у спільній заяві наглядової ради та правління УЗ.

"Найближчим часом виконавче керівництво АТ "Укрзалізниця" посилить свою увагу на забезпеченні фінансової та операційної стабільності як своєму головному пріоритеті. Щойно це буде забезпечено, наглядова рада приступить до вибору нового постійного голови правління.

Паралельно з цим, посилена увага та контроль керівництва будуть спрямовані також на стратегічне мислення та планування", - йдеться у заяві.

Реклама:

"Наглядова рада та правління рішуче та непохитно налаштовані на швидке впровадження галузевих реформ, як це визначено в довгостроковій стратегії товариства.

Як один із ключових елементів, розділення вантажної та пасажирської вертикалей буде націлене на забезпечення як прозорих і конкурентних цін, так і на покращення послуг. Обидві структурні одиниці будуть розроблені таким чином, щоб залишитися важливими учасниками на рівних умовах лібералізованих ринків, не обтяженими перехресним субсидіюванням збиткових пасажирських послуг за рахунок вантажних перевезень.

Це відокремлення буде здійснено відповідно до ретельно розробленого, повністю доопрацьованого та узгодженого плану реалізації, що стосується всіх компонентів АТ "Укрзалізниця" і всього залізничного сектору", - додали в УЗ.

Зазначається, що правління та наглядова рада АТ "Укрзалізниця" "незмінно налаштовані на жорстку боротьбу з корупцією, на покращення якості та надійності послуг, ефективності та конкурентоспроможності цін, а також задоволеності працівників".

Нагадуємо:

Очільник Мінінфраструктури Владислав Криклій звільнення Володимира Жмака з посади голови правління УЗ аргументував тим, що, зокрема, була відсутня послідовна та системна стратегія з розділення компанії на бізнес-вертикалі.

"Укрзалізниця" з 15 квітня відновлює п'ятиденний робочий тиждень для всіх залізничників, а з червня ініціює підвищення зарплат на 8%.

Колишній топменеджер УЗ Іраклі Езугбая заявив, що у лютому наглядова рада підприємства без пояснень вирішила зупинити структурну реформу щодо формування вертикалей.

Кабмін на засіданні 17 березня підтримав дострокове припинення повноважень голови правління Укрзалізниці Володимира Жмака.

В рамках структурної реформи Укрзалізниці підприємство поділили на оператора інфраструктури "УЗ Інфра" та філію вантажних перевезень "УЗ Карго".

Перепідпорядкування компанії і виділення 4-х вертикалей планують провести до кінця 2021 року. Крім бізнес-вертикалі вантажоперевезень, в майбутній холдинг ввійдуть - пасажирська, виробнича і інфраструктурна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!