Поділ Укрзалізниці: створені дві перші філії

П'ятниця, 15 січня 2021, 15:51
 

В рамках структурної реформи Укрзалізниці підприємство поділили на оператора інфраструктури "УЗ Інфра" та філію вантажних перевезень "УЗ Карго".

Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури.

"Планом заходів з реформування залізничного транспорту також передбачено впровадження структурної реформи Укрзалізниці. І ці перетворення вже розпочаті – затверджено нову організаційну структуру УЗ, що відповідає європейським директивам, а також утворено філію вантажних перевезень "УЗ Карго" та оператора інфраструктури "УЗ Інфра", - коментує поділ міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Він також підкреслив, що для повноцінної реформи залізниці необхідна наявність конкурентного ринку перевезень, який передбачається законопроєктом "Про залізничний транспорт". Міністр сподівається, що його прийняття в Раді може відбутися до кінця року.

Реклама:

Зазначається, що "структурна трансформація Укрзалізниці також дозволить забезпечити прозорість фінансових потоків всередині товариства, підвищити якість управління кожним видом діяльності та підготуватися до появи приватних конкурентів на ринку залізничних перевезень".

Нагадаємо:

Перепідпорядкування компанії і виділення 4-х вертикалей планують провести до кінця 2021 року. Крім бізнес-вертикалі вантажоперевезень, в майбутній холдинг ввійдуть - пасажирська, виробнича і інфраструктурна.

АТ "Укрзалізниця" буде створювати окрему бізнес-вертикаль вантажоперевезень в ході реформування компанії і перепідпорядкування підрозділів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: