Розтрата 8 млрд Приватбанку: за ексзаступницю Дубілета внесли 50 млн застави

Середа, 31 березня 2021, 16:30
 

За колишню заступницю голови правління Приватбанку Людмилу Шмальченко, яка, за даними слідства, вона була пособником у схемі із виведення із Приватбанку 8,2 млрд грн 2016 року, внесли заставу у розмірі 50 млн грн.

Про це у коментарі ЕП повідомила речниця ВАКС Олеся Чемерис.

"За другу експосадовицю крупного банку сьогодні внесли заставу у розмірі 50 001 290,00 грн, як це було визначено ухвалою", - зазначила Чемерис.

Чемерис вказала, що заставу вніс ФОП, але його назву суд не може розголошувати.

Реклама:

Нагадаємо:

ВАКС призначив колишній заступниці голові правління Приватбанку Людмилі Шмальченко запобіжний захід у вигляді 50 млн грн застави - за даними слідства, вона була пособником у схемі із виведення із Приватбанку 8,2 млрд грн 2016 року.

Вищий антикорупційний суд 25 березня застосував до колишньої працівниці Приватбанку Надії Конопкіної запобіжний захід у вигляді застави у 2,7 млн грн – її підозрюють у розтраті 136 мільйонів гривень.

Пізніше за колишню працівницю Приватбанку Надію Конопкіну, яку підозрюють у розтраті 136 мільйонів гривень, внесли заставу у розмірі 2,7 млн грн.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила колишньому заступнику голови правління Приватбанку Володимиру Яценку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із заставою у 52,2 млн грн. Його також підозрюють у виведенні разом зі спільниками із "ПриватБанку" понад 136 млн грн на підконтрольну компанію "Інгосстрах".

Водночас, нещодавно підозри отримали ще три топпосадовця Приватбанку. Їх підозрюють у злочині за іншим епізодом – розтраті 8 мільярдів гривень. Серед тих, хто отримав підозри – ексголова правління Приватбанку Олександр Дубілет.

Генпрокурорка Ірина Венедіктова раніше пояснювала епізод розтрати 8 мільярдів гривень коштів у Приватбанку, у чому підозрюють Дубілета та ще двох топменеджерів:

Так, коли топпосадовці зрозуміли, що невдовзі втратять контроль над коштами банку напередодні націоналізації, вони "прийняли рішення про незаконне списання грошових зобов'язань іноземних товариств перед банком і за рахунок коштів цього ж банку". Відтак, замість цих товариств боржником визначили пов’язану з Приватбанком фірму Claresholm Marketing LTD.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: