"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Розтрати у Приватбанку: ВАКС призначив експрацівниці заставу у 2,7 мільйона

Четвер, 25 березня 2021, 16:13
 

Вищий антикорупційний суд 25 березня застосував до колишньої працівниці Приватбанку запобіжний захід у вигляді застави у 2,7 млн грн – її підозрюють у розтраті 136 мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

Як підтвердила у коментарі ЕП речниця Вищого антикорсуду Олеся Чемерис, йдеться саме про епізод розтрати 136 мільйонів гривень.

З запису розгляду справи зрозуміло, що йдеться про Надію Конопкіну, ексочільницю департаменту підтримки міжбанківських операцій казначейства. Зокрема, справа стосується змови з ексголовою правління Приватбанку Олександром Дубілетом та іншими особами. Конопкіну підозрюють у приховуванні злочину, усуненні перешкод його вчинення, його пособництву, а відтак – у співучасті.

Реклама:

Повідомляється, що підозрювана також зобов’язана дотримуватися інших процесуальних обов’язків. Серед них: прибувати за кожною вимогою до слідчого, детектива або суду; не залишати Дніпропетровську область без дозволу слідчого, детектива або суду; повідомляти слідчого, детектива або суд про зміну місця проживання та роботи; утриматися від спілкування із особами, зазначеними в ухвалі (Олександром Дубілетом та Людмилою Шмальченко); здати на зберігання до відповідних органів паспорт та інші документи, які надають право на виїзд за межі України.

Запобіжний захід обрано до 25 травня 2021 року включно.

Нагадаємо:

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила колишньому заступнику голови правління Приватбанку Володимиру Яценку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із заставою у 52,2 млн грн. Його також підозрюють у виведенні разом зі спільниками із "ПриватБанку" понад 136 млн грн на підконтрольну компанію "Інгосстрах".

Водночас, нещодавно підозри отримали ще три топпосадовця Приватбанку. Їх підозрюють у злочині за іншим епізодом – розтраті 8 мільярдів гривень. Серед тих, хто отримав підозри – ексголова правління Приватбанку Олександр Дубілет.

Генпрокурорка Ірина Венедіктова раніше пояснювала епізод розтрати 8 мільярдів гривень коштів у Приватбанку, у чому підозрюють Дубілета та ще двох топменеджерів:

Так, коли топпосадовці зрозуміли, що невдовзі втратять контроль над коштами банку напередодні націоналізації, вони "прийняли рішення про незаконне списання грошових зобов'язань іноземних товариств перед банком і за рахунок коштів цього ж банку". Відтак, замість цих товариств боржником визначили пов’язану з Приватбанком фірму Claresholm Marketing LTD.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: