Рада розблокувала велику приватизацію

Вівторок, 30 березня 2021, 17:30
 

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт №4543 щодо розблокування аукціонів великої приватизації, яку зупинили через пандемію коронавірусу.

Урядовий законопроєкт підтримали 257 нардепів.

За результатами голосування правки, на яких наполягали автори, не були підтримані.

"Великій приватизації - бути! Щойно Верховна Рада зняла заборону з проведення аукціонів великої приватизації, яка тривала майже рік.

Реклама:

Лише спільними зусиллями президента, Верховної Ради, Кабміну і Фонду держмайна ми зможемо побороти цю шалену корупцію, залучити інвестиції і створити нові робочі місця. Що такеи велика приватизація? Це об'єкти, у яких сконцентрована величезна корупція, які нестратегічні, які Фонд держмайна вже підготував до аукціонів", - заявив голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко.

"У цьому році ми можемо принести 12 млрд грн до бюджету, створити нові робочі місця і базу для оподаткування", - додав він.

Нагадаємо:

Рада на засіданні 4 лютого підтримала за основу законопроєкт щодо розблокування аукціонів великої приватизації, які зупинили через пандемію коронавірусу.

У березні 2020 року повідомлялось, що Україна тимчасово відмовиться від виставлення на конкурси об'єктів великої приватизації до стабілізації ситуації на світових ринках.

Проте у грудні Кабмін підтримав проєкт закону про повернення аукціонів на продаж об’єктів великої приватизації, що були призупинені через пандемію.

Календар приватизації Фонду держмайна на 2021 рік зазначає понад 500 об’єктів, з яких 53 - перспективні об'єкти великої та середньої приватизації.

Дохід від приватизації у 2020 році становив 2,5 мільярда гривень при запланованих 400 мільйонів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: