Для відновлення співпраці з МВФ Україна має повернутись до своїх зобов'язань – міністр

Вівторок, 30 березня 2021, 11:55
 

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що для відновлення співпраці з МВФ Україна має повернутись до своїх зобов'язань перед Фондом.

Про це він сказав в ефірі одного з телеканалів, передає Укрінформ.

За його словами, це зобов‘язання з відновлення прав НАЗК, відновлення незалежності НАБУ, проведення судової реформи, питання ринків газу та електрики.

"Це ті зобов‘язання, що підписані в останньому меморандумі", - підкреслив міністр.

Реклама:

Крім цього, Марченко прокоментував стан бюджету у 2020 році - за його словами, минулого року було забезпечено виконання бюджету як за видатками, так і за доходами.

Він повідомив, що перевиконання бюджету за доходами становило 50 мільярдів гривень.

За словами Марченка, перевиконання бюджету дозволило зменшити необхідність запозичень.

Нагадаємо:

За період з початку березня 2020 року по кінець лютого 2021 року державний та гарантований державою борг зріс на 25%, або на 505 млрд грн до 2 552,9 млрд грн. 

Наразі неможливо передбачити терміни завершення першого перегляду програми stand by – все залежатиме від прогресу у дискусіях щодо визначених програмою умов та зобов’язань, заявив голова представництва МВФ в Україні Йоста Люнгман.

Місія МВФ у найближчі декілька місяців продовжить перемовини з Україною щодо першого перегляду програми stand by, обговорюватимуть реформи та стабільність у фінансовому секторі.

Раніше голова партії "Слуга народу" заявляв, що місія Міжнародного валютного фонду має запрацювати в Україні у квітні цього року, після того, як втратить силу встановлена урядом гранична ціна (6,99 грн) на газ для населення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: