Новини 24 березня: 8 тисяч для підприємців, тариф на електроенергію

Середа, 24 березня 2021, 21:10
 

Про 8 тисяч для підприємців. Держава готова виплатити ФОПам та працівникам, які постраждають внаслідок карантинних обмежень у червоних зонах, по 8 тис грн.

Президент Володимир Зеленський зареєстрував у Раді законопроєкт № 5300, який передбачає забезпечення фінансової підтримки застрахованих осіб, які постраждали внаслідок дії додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів.

Про тариф на електроенергію. Кабмін ухвалив постанову щодо тарифу на електроенергію для населення – його залишили незмінним на рівні 1,68 грн/кВт-год.

Про санкції проти російських компаній. Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 23 березня щодо запровадження санкцій на три роки проти 81 російської компанії та 26 громадян РФ.

Реклама:

Про "Мотор Січ". 23 березня президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони від 11 березня щодо заходів захисту національних інтересів у сфері авіаційних двигунів.

Про локдаун. Мер Києва Віталій Кличко закликав киян користуватися громадським транспортом столиці тільки за крайньої потреби, поки в місті діють суворі карантинні обмеження через спалах захворюваності на коронавірус, інакше можливий жорсткий локдаун.

Секретар РНБО Олексій Данілов не виключає, що у випадку погіршення ситуації з коронавірусом у різних регіонах доведеться "закрити всю країну".

Ексклюзив ЕП:

Рік – плюс, ФОП – мінус: як малий бізнес пережив перший рік карантину

Що сталося з фізособами-підприємцями за останні рік і чи сильно вони постраждали? ЕП дослідила це питання за допомогою відкритих статистичних даних та інформації від податківців.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!