"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ексочільник Укроборонпрому Абромавичус купує український агрохолдинг 

П'ятниця, 19 березня 2021, 14:42
 

Компанія "Лобіу Сала" колишнього очільника Мінекономіки та ексгендиректора Укроборонпрому Айвараса Абромавичуса отримала дозвіл на придбання 75% акцій агрохолдингу "Агро-Регіон Стокгольм".

Про це йдеться у рішенні АМКУ від 16 березня.

Айварас Абромавичус є кінцевим бенефіціаром компанії "ЛОБІУ САЛА АБ", а згідно декларації експосадовця він володіє 1000 акцій компанії.

У рішенні АМКУ йдеться про надання дозволів "ЛОБІУ САЛА АБ" на придбання акцій "АГРО РЕГІОН СТОКГОЛЬМ ХОЛДИНГ АБ", що перевищують 50% та 25% голосів у вищому органі управління компанії.

Реклама:

Генеральною директоркою управління "АГРО РЕГІОН" в Україні є Катерина Рибаченко, яка також є дружиною Абромавичуса. Бенефіціарним власником компанії є швед Ларс Пітер Елам Хоканссон.

"Агро-Регіон Україна" працює у 4 областях України: Хмельницькій, Житомирській, Київській та Чернігівській із земельний банком у 38 000 га. За даними Європейської бізнес асоціації компанія входить в топ-3 за показниками врожайності та ефективності.

Спеціалізація – товарна та насіннєва кукурудза, соя, пшениця, соняшник, ячмінь.

Нагадуємо:

Кабмін 9 лютого відкликав представника держави у наглядовій раді Ощадбанку Айвараса Абромавичуса через відповідний лист президента.

Кабінет міністрів на засіданні 4 листопада 2020 року призначив ексміністра економіки та колишнього гендиректора "Укроборонпрому" Айвараса Абромавичуса членом наглядової ради державного Ощадбанку.

Президент Володимир Зеленський своїми указами від 6 жовтня 2020 року звільнив Айвараса Абромавичуса з посади гендиректора "Укроборонпрому" та призначив в.о. гендиректора концерну Ігоря Фоменка, який обіймав посаду заступника гендиректора з виробництва.

Економічна правда



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: