Зростання цін на продукти: Мінекономіки хоче підписати меморандум з рітейлерами

Четвер, 18 березня 2021, 15:15
 

У Мінекономіки планують підписати меморандум з рітейлерами про збереження нинішнього рівня цін на соціально значущі продукти.

Про це у коментарі "Інтерфакс-Україна" сказав міністр економіки Ігор Петрашко.

"Зараз ми працюємо над співпрацею з ритейлерами, продавцями, дистриб’юторами для того, щоб забезпечити стабілізацію цін на соціально значущі продукти для людей.

Україна - велика експортна країна. Ми багато експортуємо, але ми також хочемо бути впевненими, що для людей буде доступний ряд продуктів", - зазначив міністр.

Реклама:

За його словами, експортні обмеження вводити не планують.

Раніше мережа супермаркетів АТБ заявила, що не планує піднімати ціни на певні категорії продуктів харчування та товари першої необхідності - про це компанія повідомила у відповідь на інформацію про можливе підвищення цін.

Нагадаємо:

По деяких групах товарів є дійсно обґрунтоване зростання через зменшену пропозицію та сезонний фактор, уряд продовжує вести діалог із рітейлерами та представниками торговельних мереж щодо цін, заявив Шмигаль.

Уряд не планує втручатися в ринок, встановлювати обмеження на ціну на продукти харчування або на націнку, лише буде непрямим способами їх збалансовувати.

Прискорення інфляції пояснюється об'єктивними чинниками, але також є спроби монопольної змови та маніпуляцій на ринку, в уряді очікують на стабілізацію цін наприкінці березня.

У лютому 2021 року споживчі ціни порівняно з січнем зросли на 1%, з початку року - на 2,3%, а порівняно з лютим 2020 року - на 7,5%.

"Золоті" яйця, дорогі олія та цукор. Чому в Україні ростуть ціни на продукти

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: