"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Шмигаль про ціни на продукти: Уряд продовжує вести діалог із рітейлерами

Середа, 17 березня 2021, 13:55
 

По деяких групах товарів є дійсно обґрунтоване зростання через зменшену пропозицію та сезонний фактор, уряд продовжує вести діалог із рітейлерами та представниками торговельних мереж щодо цін.

Про це на засіданні уряді заявив прем'єр Денис Шмигаль.

"Уряд продовжує вести діалог із ритейлерами та представниками торговельних мереж щодо цін, насамперед на продукти харчування.

Як уже зазначалося, по деяких групах товарів є дійсно обґрунтоване зростання через зменшену пропозицію та сезонний фактор", - сказав голова уряду.

Реклама:

"Щодо інших ключових груп товарів: наразі один із ключових учасників ринку запевнив уряд, що не планує підвищувати ціни на певні категорії продуктів харчування й товари першої необхідності.

Це є прикладом ефективної співпраці профільного міністерства та представників ринку", - додав він.

Раніше мережа супермаркетів АТБ заявила, що не планує піднімати ціни на певні категорії продуктів харчування та товари першої необхідності - про це компанія повідомила у відповідь на інформацію про можливе підвищення цін.

Нагадаємо:

Уряд не планує втручатися в ринок, встановлювати обмеження на ціну на продукти харчування або на націнку, лише буде непрямим способами їх збалансовувати.

Прискорення інфляції пояснюється об'єктивними чинниками, але також є спроби монопольної змови та маніпуляцій на ринку, в уряді очікують на стабілізацію цін наприкінці березня.

У лютому 2021 року споживчі ціни порівняно з січнем зросли на 1%, з початку року - на 2,3%, а порівняно з лютим 2020 року - на 7,5%.

"Золоті" яйця, дорогі олія та цукор. Чому в Україні ростуть ціни на продукти

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: