Жмак про своє звільнення: жодних докорів на роботу від Наглядової ради не було

Середа, 17 березня 2021, 19:58
 

Володимир Жмак, якого Кабмін 17 березня звільнив з посади голови Укрзалізниці заявив, що ніколи не отримував  критики за свою роботу з боку Наглядової ради, а рішення щодо звільнення було прийнято "з грубим порушенням всіх можливих процедур та закону".

Про це він написав у своєму Telegram.

"Вказане рішення [щодо звільнення] виглядає, як мінімум, дивно, як у зв’язку із відсутністю підстав, так і з грубим порушенням всіх можливих процедур та закону", – прокоментував він своє звільнення.

За словами Жмака, 15 березня він представив звіт щодо діяльності підприємства Наглядовій раді, за результатами якого не отримав жодних коментарів "крім нарікань на погану комунікацію між нами". 

Реклама:

Проте напередодні, 16 березня, йому зателефонував очільник Наглядової ради УЗ та запропонував "терміново написати заяву про звільнення за угодою сторін".

"Оскільки підстав для такої "дружньої пропозиції" я не вбачав, будь-яких повідомлень про недоліки в своїй роботі від Наглядової ради ніколи не отримував, тому цю щедру оферту не прийняв", – продовжив Жмак. А 17 березня "міністр вже з самого ранку підготував та передав Кабміну подання на моє звільнення". 

Ексочільник залізниці підсумував роботу своєї команди та сказав, що їм вдалося зупинити стрімке падіння компанії та змінити економічний тренд з негативного на позитивний.

"Ми ж робили те, для чого нас покликали – 4-ий квартал 2020 року став успішнішим, ніж аналогічний у два попередніх докризових роки", – написав він. Жмак також додав, що Наглядовій раді "буде непросто, бо призначити вже п’ятого керівника за якихось три роки – неабияка задача".

Нагадаємо:

Кабмін на засіданні 17 березня підтримав дострокове припинення повноважень голови правління Укрзалізниці Володимира Жмака.

Наглядова рада "Укрзалізниці" одноголосно підтримала відставку Володимира Жмака з посади голови правління компанії, це питання розглянуть на Кабміні.

Раніше повідомлялось, що наглядова рада "Укрзалізниці" розглядає можливість відсторонення голови правління компанії Володимира Жмака.

У прес-службі "Укрзалізниці" заявили, що для відсторонення голови правління компанії Володимира Жмака немає підстав.

26 серпня 2020 року Кабмін призначив Володимира Жмака головою правління "Укрзалізниці".

Володимир Жмак був членом наглядової ради аеропорту "Бориспіль". У 2015-2016 роках працював першим заступником голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі. До цього він обіймав керівні посади в групі ТНК-BP, яка входила до списку десяти найбільших приватних нафтових компаній у світі за обсягами видобутку нафти.

Також був радником президента "Київстару" – відповідав за розвиток нових напрямків бізнесу. Упродовж семи років він входив до наглядової ради цієї компанії, два роки був членом ради Європейської бізнес-асоціації.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!