"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Заміна цієї команди "Нафтогазу" стала б великою помилкою для України – голова наглядової ради

П'ятниця, 12 березня 2021, 13:20
 

Голова наглядової ради "Нафтогазу" Клер Споттісвуд не вважає, що правління чи наглядову раду компанії варто змінити, за її словами, заміна нинішньої команди стала б великою помилкою для України.

Про це вона сказала в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Гадаю, у нас чудова команда менеджменту. Одним із ключових завдань будь-якої наглядової ради є забезпечення відповідності голови виконавчого органу займаній посаді.

Щоб він приймав зважені рішення, справлявся з формуванням чудової команди і забезпечував командну роботу. Чесно кажучи, "Нафтогаз" наразі демонструє злагоджену роботу і, я вважаю, що наглядова рада зробила в це чималий внесок, допомагаючи та заохочуючи впровадження необхідних змін", - заявила голова наглядової ради "Нафтогазу".

Реклама:

"Тож особисто я не вважаю, що правління чи наглядову раду слід змінити, хоч не нам це вирішувати. Але мене б дуже засмутило, якби менеджмент змінили, адже, як на мене, вони прекрасно виконують роботу на благо народу України. Заміна цієї команди стала б великою помилкою для України", - додала вона.

Нагадаємо:

Виконуючий обов’язки міністра енергетики Юрій Вітренко звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля із пропозицією звільнити голову правління НАК "Нафтогаз" Андрія Коболєва та розірвати контракт з усіма членами Наглядової ради компанії. 

Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що для звільнення голови правління "Нафтогазу" Андрія Коболєва немає "гострих причин".

Раніше Юрій Вітренко працював виконавчим директор "Нафтогазу". Своє звільнення він назвав реакцією голови правління компанії Андрія Коболєва на "незручну правду, у якій він бачить загрозу для свого крісла".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!