Шмигаль про лист Вітренка: Не бачу гострих причин звільнення керівника "Нафтогазу"

Четвер, 4 березня 2021, 19:05
 

Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що для звільнення голови правління "Нафтогазу" Андрія Коболєва немає "гострих причин".

Про це він сказав під час прес-конференції, відповідаючи на питання журналістів.

Шмигаль зазначив, що на лист в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка, який пропонує звільнити Коболєва та змінити наглядову раду "Нафтогазу", дадуть офіційну відповідь.

"Реакція, звичайно, буде, тобто буде відповідь на офіційний лист. Зараз секретаріат Кабміну готує таку відповідь. Вона буде підписана. У цьому листі є декілька позицій, які частково лежать в юридичній площині і частково - в виконанні робіт і планів "Нафтогазом".

Реклама:

Але я хочу сказати, що не бачу на сьогоднішній день гострої необхідності або гострих причин звільнення керівника "Нафтогазу" і ще й звільнення наглядової ради", — заявив Шмигаль.

За його словами, "це неможливо технологічно так просто зробити по листу".

Прем'єр додав, що ця ситуація є "сигналом Нафтогазу щодо покращення роботи", зокрема щодо збільшення видобутку газу.

Нагадаємо:

Виконуючий обов’язки міністра енергетики Юрій Вітренко звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля із пропозицією звільнити голову правління НАК "Нафтогаз" Андрія Коболєва та розірвати контракт з усіма членами Наглядової ради компанії. 

Раніше Юрій Вітренко працював виконавчим директор "Нафтогазу". Своє звільнення він назвав реакцією голови правління компанії Андрія Коболєва на "незручну правду, у якій він бачить загрозу для свого крісла".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: