Рада розгляне ключові законопроєкти земельної реформи наступного тижня 

П'ятниця, 12 березня 2021, 10:27
 

До порядку денного засідань Верховної Ради 15-19 березня внесено законопроєкти щодо земельних аукціонів та передачі землі "на місця", вони є ключовими для проведення земельної реформи.

Про це голова партії  "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив під час форуму "Ефективні бюджети", повідомляє Інтерфакс-Україна.

Йдеться про законопроєкт № 2194, яким пропонується внести зміни до Земельного Кодексу щодо дерегуляції земельних відносин та законопроєкт № 2195 щодо продажу земельних ділянок через електронні аукціони.

"Цього тижня [15-19 березня], до речі, у Верховній Раді голосуватимемо за [законопроект] 2194, він стоїть на порядку денному, - це законопроект, який передасть вам землю. І разом із ним - 2195 про аукціони", - сказав Корнієнко.

Реклама:

Ці законопроєкти є ключовими для впровадження земельної реформи. Як раніше зазначав ексочільник Мінекономіки Павло Кухта, 2194 "є однією з умов отримання $700 млн дуже дешевої кредитної підтримки від Світового банку. Тих самих грошей, які критично необхідні, щоб подолати бюджетну кризу - якщо не цього року, то майбутнього".

Нагадаємо:

Мінфін сподівається отримати другу частину траншу від Світового банку після ухвалення Радою законів щодо земельної реформи, загальна допомога СБ становить 700 мільйонів доларів.

Комітет з питань аграрної та земельної політики 5 лютого рекомендував Верховній Раді ухвалити законопроєкти щодо передачі землі "на місця" та електронні аукціони.

2 грудня Верховна Рада відправила законопроєкт 2194, яким регулюється передача держземель "на місця", на повторне друге читання.

30 березня Верховна Рада ухвалила закон про обіг земель сільськогосподарського призначення.

7 жовтня Комітет ВРУ з питань агрополітики рекомендував законопроєкт 2194 до другого читання.

15 жовтня Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо передачі земель з державної у комунальну власність.

Читайте також: "Країна фактично розграбована, землю вже поділили". Інтерв'ю з головою Держгеокадастру

Ринок землі відкрили, мораторій скасували: що треба знати про новий закон

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: