Маркарова про своє призначення: робота з МВФ – далеко не основна задача

Субота, 27 лютого 2021, 12:35
 

Посол у США Оксана Маркарова заявила, що робота з МВФ – далеко не основна і не перша задача посла у Вашингтоні.

Про це вона сказала в інтерв’ю Укрінформу.

Окрім того, профільних задач зазначила Маркарова, президент ставить дипломатам нові завдання на фінансово-економічному напрямку – бути економічними амбасадорами України і максимально сприяти підтримці вітчизняного експорту та залученню інвестицій.

Але за її словами, її робота з МВФ – далеко не основна і не перша задача як посла. Адже у Мінфіні і Нацбанку є команда перемовників, які щоденно над цим працюють.

Реклама:

"Я, звичайно, як посол готова і буду долучатися до всіх питань, де можу бути корисною, і допомагати українській стороні у цій роботі", - зазначила Маркарова.

Нагадуємо:

Президент Володимир Зеленський підписав указ № 75/2021 про призначення ексміністра фінансів Оксани Маркарової надзвичайним і повноважним послом України у США.

20 листопада 2020 року глава МЗС Дмитро Кулеба повідомив, що запропонував ексміністра фінансів Оксану Маркарову на посаду посла України в США. 

Він запевнив, що задоволений роботою нинішнього посла України у США Володимира Єльченка і внесення кандидатури нового посла не пов’язане з питаннями до нього.

У грудні заступник глави МЗС України Євген Єнін заявив, що Україна отримала агреман на призначення ексміністра фінансів України Оксани Маркарової послом у США.

Оксана Маркарова була міністром фінансів України з 8 червня 2018 (до 22 листопада - в.о.) до 4 березня 2020 року, залишившись на посаді після виборів до Верховної ради та зміни уряду. 

Місія МВФ завершила роботу в Україні, зауваживши, що для завершення першого перегляду програми потрібен більший прогрес.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна розраховує на кошти МВФ та впевнена у їхньому отриманні у 2021 році.

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової і митної політики Данило Гетманцев заявив, що Україні буде важко пройти 2021 рік без траншу МВФ, але його відсутність не стане катастрофою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!