Заступник Єрмака: Розробляється програма фінансового лізингу на житло під 5%

Понеділок, 22 лютого 2021, 18:55
 

Мінфін спільно з профільними комітетами Верховної Ради розробляє програму фінансового лізингу на житло в межах 5% річних. 

Про це під час форуму "Україна 30. Інфраструктура" заявив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

"Фінансовий лізинг - це окрема програма, якою також займається Міністерство фінансів разом з профільними комітетами Верховної Ради. Ми будемо мати іпотеку під 7% і фінансовий лізинг, сподіваємося, під 5%",  - сказав він.

За словами Тимошенка, програмою фінансового лізингу зможуть скористатися медичні працівники, військові, педагоги, поліцейські та соціально незахищені верстви населення.

Реклама:

"Сподіваємось, що ми зможемо це зробити також для внутрішньо переміщених осіб. Це те, про що багато-багато років говорили, але механізму фактично не було. Ми знайшли такий механізм", - зазначив заступник голови ОП.

"Зараз ми працюємо разом з Міністерством фінансів, з Нацбанком, щоб вийти на доступну та зрозумілу кожному громадянину іпотеку", - додав він.

"Сподіваюся, що в першому півріччі, як поставив завдання президент, ця іпотека і фінансовий лізинг будуть запущені. І це дасть найголовніше - житло людям. Друге - величезний мультиплікатор економіки", - резюмував Тимошенко.

Нагадаємо:

У Мінфіні планують у рамках програми "Доступна іпотека під 7%" видати у 2021 році 5 млрд грн кредитів для 5 тисяч сімей.

Відшкодування за іпотекою під 7% стане доступною з 1 березня, водночас, уряд працюватиме над можливість іпотечного кредитування під 5% у 2021 році.

Витрати бюджету на компенсацію відсоткової ставки за нещодавно ухваленою програмою "Доступної іпотеки" можуть сягати 5 мільярдів гривень за умови щорічного зростання іпотечного портфелю 30%.

Уряд затвердив постанову щодо "доступної іпотеки": ставку за кредитами визначили в межах 7% річних.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: