"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Аркада": Фонд гарантування виставить земельні ділянки на аукціон

Четвер, 28 січня 2021, 15:23
 

Фонд гарантування вкладів фізосіб виставить на електронний аукціон земельні ділянки банку "Аркада", перші ділянки виставлять у березні.

Про це повідомляє пресслужба ФГВФО.

"Упродовж кількох місяців на торги будуть виставлені 34 земельні ділянки під Києвом – у містах Буча та Бровари, а також у селищі Михайлівка-Рубежівка, яке входить до складу Києво-Святошинського району Київської області", - йдеться у повідомленні.

На межі Бучі буде запропоновано 12 ділянок площею 72,6 га. Зазначається, що ділянки межують між собою та утворюють великий масив.

Реклама:

Ще 19 ділянок площею 159 га знаходяться у селищі Михайлівка-Рубежівка, 3 ділянки площею 9,9 га - у Броварах

Аукціони з продажу земельних ділянок банку "Аркада" проходитимуть на електронному майданчику "Prozorro.Продажі", за відкритою і прозорою процедурою. Переможцем аукціону стане той, хто запропонує найвищу ціну за лот.

"Всі кошти, отримані від продажу та управління активами, Фонд спрямовує на розрахунки з кредиторами неплатоспроможних банків", - зазначають у ФГФВО.

Читайте також: Добудуй або помри. Як конфлікт "Аркади" та НБУ може призвести до нового "Укрбуду"

Нагадаємо:

Фонд гарантування вкладів фізосіб затвердив перелік акцептованих вимог кредиторів неплатоспроможного банку "Аркада" та його ліквідаційну масу.

18 січня рішенням виконавчої дирекції Фонду було затверджено ліквідаційну масу АТ АКБ "Аркада", яку незалежні суб’єкти оціночної діяльності (СОД) оцінили в 1,3 млрд грн.

Фонд гарантування розпочав ліквідацію банку "Аркада", яка триватиме три роки - до 24 вересня 2023 року включно.

У НБУ зазначають, що виведення банку "Аркада" з ринку не пов’язане із затримкою введення забудовниками в експлуатацію будинків ЖК "Еврика" та ЖК "Патріотика".

Найбільшим акціонером банку (станом на 1 червня 2020 року) був Костянтин Паливода з опосередкованою часткою 74,80%.

Правоохоронці розслідують кримінальну справу стосовно 9 млрд грн, зібраних у фондах фінансування будівництва банку "Аркада".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!