Вкладникам банку "Аркада" уже виплатили понад 100 мільйонів

Понеділок, 12 жовтня 2020, 17:35
 

Фонд гарантування вкладів фізосіб продовжує виплачувати гарантоване відшкодування вкладникам неплатоспроможного банку "Аркада" у межах 200 тисяч гривень - станом на 12 жовтня 2020 року вкладники отримали кошти на суму понад 100 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Фонду.

Зазначається, що за минулий тиждень було здійснено близько 600 виплат на загальну суму близько 50 млн грн.

Для отримання коштів вкладники можуть звернутися з паспортом або іншим документом, що посвідчує особу, та ідентифікаційним номером до будь-якого із банків-агентів Фонду: АТ "Кредобанк", АТ "Правекс банк", ПАТ "Альфа-банк", АБ "Укргазбанк", ПАТ "Пумб", АТ "ТАСкомбанк", ПАТ "Ідея Банк", АБ "Південний", АТ КБ "Приватбанк", ПАТ "Універсал Банк" або АТ "Ощадбанк".

Реклама:

Читайте також: Добудуй або помри. Як конфлікт "Аркади" та НБУ може призвести до нового "Укрбуду"

Нагадуємо:

Фонд гарантування розпочав ліквідацію банку "Аркада", яка триватиме три роки - до 24 вересня 2023 року включно.

Правління Національного банку України прийняло рішення про віднесення АТ АКБ "АРКАДА" до категорії неплатоспроможних у зв’язку зі зменшенням нормативів капіталу менше ніж до однієї третини від мінімального встановленого рівня. 

Понад 90% вкладників банку "Аркада" (більше 5 тисяч осіб) отримають вклади в повному обсязі. Розмір їх вкладів не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму в 200 тис. грн.

Клієнти із більшими обсягами вкладів отримають їх у межах суми, гарантованої Фондом гарантування вкладів фізичних осіб. Загалом Фонд забезпечить виплати гарантованої суми вкладникам в обсязі 285 млн грн. 

У НБУ зазначають, що виведення банку "Аркада" з ринку не пов’язане із затримкою введення забудовниками в експлуатацію будинків ЖК "Еврика" та ЖК "Патріотика".

Найбільшим акціонером банку (станом на 1 червня 2020 року) був Костянтин Паливода з опосередкованою часткою 74,80%.

Правоохоронці розслідують кримінальну справу стосовно 9 млрд грн, зібраних у фондах фінансування будівництва банку "Аркада".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: