"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

За 5 місяців 2020 року ВВП України скоротився на 5,9% — Мінекономіки

Четвер, 9 липня 2020, 12:10
 

У січні-травні 2020 року реальний ВВП України скоротився на 5,9%, за уточненими даними Держстату, у 1 кварталі 2020 року падіння економіки становило 1,3%.

Про це йдеться в огляді Мінекономіки.

Зазначається, що за підсумками 5 місяців року скорочення зведеного індексу виробництва товарів та послуг за основними видами економічної діяльності становило 7,3% порівняно з падінням на 6,7% у січні-квітні та 3,8% у першому кварталі року.

 

"У травні результати діяльності більшості видів економічної діяльності продемонстрували уповільнення темпів падіння на тлі пом'якшення карантинних обмежень", - йдеться у звіті.

Реклама:

Про уповільнення темпів падіння свідчить, зокрема, зростання Індексу очікувань ділової активності, який розраховує НБУ, з 29,9 до 37 пунктів, проте показник менше 50 свідчить про досить песимістичні настрої бізнесу.

"При цьому, негативний вплив поширення у світі COVID-19 та дія стримуючих чинників, сформованих у попередніх періодах, стримували розвиток більшості видів економічної діяльності", - додали в Мінекономіки.

Нагадаємо:

Реальний валовий внутрішній продукт у І кварталі 2020 року впав на 1,3% (у попередньому прогнозі Держстату очікувалось 1,5%).

Кабмін прогнозує, що у зв'язку із негативним впливом пандемії коронавірусу ВВП України у 2020 році може впастина 4-8% порівняно з 2019 роком.

Мінекономіки очікує відновлення росту економіки України у жовтні - грудні 2020 року.

Міжнародний валютний фонд погіршив прогноз падіння ВВП України в 2020 році до 8,2%.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: