З 16 тисяч правок наполягли лише на одній — нардеп про спецрозгляд "антиколомойського" законопроєкту

Понеділок, 4 травня 2020, 14:55
 

Після голосування за спеціальну процедуру розгляду "антиколомойського" законопроєкту про банки, з 16 тисяч правок - наполягли лише на одній. Фінальна порівняльна таблиця законопроєкту міститиме приблизно 230 правок.

Про це повідомив перший заступник голови комітету з питань фінасової, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

"З авторів всіх 16586 правок у визначений строк подали позицію по наполяганню на своїх правках лише....один народний депутат. Пані Гриб стосовно своєї однієї правки. Всі інші забули або не наполягали", - пише Железняк.

Також він нагадав, що після голосування за спецпроцедуру у четвер кожна фракція/позафракційний депутат мали можливість подати свої правки, на яких наполягають, протягом 2-х календарних днів.

Реклама:

"Таким чином, фінальна таблиця вийде в 72 рази менше оригіналу – приблизно 230 правок", - резюмує нардеп.

Також Железняк зазначив, що пленарне засідання Ради ймовірно відбудеться 8-го травня.

Нагадуємо:

Раніше Железняк припускав, що Верховна Рада може розглянути у залі "антиколомойський" законопроєкт про банки у перші тижні травня.

Фінансовий комітет Верховної Ради розглянув усі 16 тисяч 335 правок до "антиколомойського" законопроєкту про банки, і порекомендував депутатам підтримати законопроєкт у другому читанні. На розгляд правок знадобилося 4 дні, норми пов'язані зі справою Приватбанку не змінились.

30 березня Верховна Рада підтримала у першому читанні так званий "антиколомойський" законопроєкт №2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності, з приводу якого були суперечки.

До цього законопроєкту депутати внесли 16 тисяч 335 правок. Найбільше пропозицій є у монобільшості, "слуги народу" подали понад 13 тисяч правок.

МВФ закликав для надання нової програми для України ухвалити закони щодо вдосконалення структури регулювання в банківському секторі, а також щодо земельної реформи.

Колишній співвласник націоналізованого ПриватБанку олігарх Ігор Коломойський заявив, що не причетний до внесення більш ніж 16 тисяч поправок до закону, який унеможливить повернення йому цього банку.

16 квітня Верховна Рада проголосувала у другому читанні і в цілому законопроєкт про внесення змін до свого регламенту. Закон закріплює особливу процедуру розгляду у другому читанні законопроєктів із надмірною кількістю поправок, яка дозволить скоротити час розгляду поправок у залі.

Читайте також: Бе!Команда: хто засипав Раду тисячами правок

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: