"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Агентство S&P підтвердило рейтинг компанії групи ДТЕК на рівні "B-"

Неділя, 19 квітня 2020, 12:20
 

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings підтвердило довгострокові рейтинги ДТЕК ВДЕ на рівні "B-" зі стабільним прогнозом.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Прогноз "стабільний" відображає наші очікування того, що ДТЕК ВДЕ збереже достатню ліквідність, не буде піддана впливу серійних дефолтів її "сестринської" компанії "ДТЕК Енерго", - йдеться в повідомленні агентства.

S&P зазначає, що в Україні зараз розглядають правки до закону про ринок електричної енергії, які можуть призвести до зниження "зелених" тарифів для ДТЕК ВДЕ. 

Реклама:

На ДТЕК ВДЕ нині не впливає нещодавно заявлена реструктуризація боргу "ДТЕК Енерго". "Ми вважаємо, що компанія є операційно і фінансово автономним суб'єктом", - зазначили в агентстві.

В S&P повідомили, що не припускають будь-якого узагальненого дефолту групи ДТЕК. 

Нагадуємо: 

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента компанії "ДТЕК Енерго" з "В-" до "С".

"Зниження рейтингу означає, що дефолт неминучий, після того як ДТЕК оголосив, що не буде виплачувати відсотки за банківською заборгованістю 31 березня. ДТЕК також не виплачуватиме купонні виплати за єврооблігаціями з 1 квітня", - пише Fitch.

"ДТЕК Енерго" розробляє пропозицію про реструктуризацію та запровадження тимчасового мораторію на виконання зобов'язань. 

"ДТЕК Енерго" попереджає кредиторів, що не сплатить ні відсотковий купон 1 квітня 2020, ні відсотки по банківському боргу 31 березня 2020. Всі подальші виплати будуть здійснюватися у відповідності до умов реструктуризації боргів.

Генеральний директор компанії Дмитро Сахарук зазначив, що "ДТЕК Енерго" має негайно вжити всіх необхідних заходів для максимальної концентрації ресурсів і гарантувати безперервність виробничих процесів, які забезпечать українців світлом і теплом в період карантину.

Енергохолдинг ДТЕК розглядає можливість звернутися в міжнародний арбітражний суд проти України через "зелений тариф".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: