Мінцифри запустило державну IT-компанію DIIA

Понеділок, 3 лютого 2020, 18:31
 

Міністерство цифрової трансформації запустила власну ІТ-компанію DIIA Company.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Сьогодні ми вже провели перший брифінг з командою PM, Team lead, iOS та Android-розробників. А також розпочали роботу над амбітними цілями:

- за один рік оцифрувати топові адміністративні послуги

Реклама:

-  за п’ять років створити єдиний ресурс для отримання всіх держпослуг у смартфоні кожного українця

У міністерстві повідомляють, що завдяки своїй команді будуть забезпечувати необхідну швидкість створення електронних послуг для досягнення цілі Мінцифри – до 2024 року забезпечити 100-відсоткову доступність публічних послуг громадянам та бізнесу онлайн

Також заявляється, що набір у нову компанію міністерства триває.

Нагадуємо:

В проєкті держбюджету на додаток і портал державних послуг "Дія", та на навчання цифровими навичками не було закладено коштів.

11 грудня стало відомо, що українська влада запускає у бета-режимі мобільний додаток "Дія". Зазначалось, що першими стануть доступні електронні водійські права й цифровий технічний паспорт на авто.

18 грудня Кабінет міністрів на засідання 18 грудня прийняв рішення запровадити електронні учнівські та студентські квитки у 2020-2021 навчальному році.

Кабмін на засіданні 29 січня дозволив використовувати електронні посвідчення водія для посвідчення особи пасажира в поїздах, а також на внутрішніх авіарейсах.

Читайте також: Сервіс без чиновників. Як буде виглядати і працювати "держава в смартфоні" Зеленського

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: