"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гончарук назвав міста, мешканці яких зекономлять до 30% на опаленні

Неділя, 29 грудня 2019, 15:06

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук назвав 20 міст, в яких буде переглянуто тарифи на тепло. 

Джерело: заява глави уряду у Telegram

Деталі:  За словами прем'єра, сума в платіжках буде меншою на майже 30% у Луцьку, Дніпрі, Маріуполі, Житомирі, Кривому Розі, Білій Церкві, Бучі, Обухові, Херсоні, Кропивницькому, Черкасах, Сєвєродонецьку, Полтаві, Рівному, Сумах, Тернополі, Харкові, Чернівцях, Чернігові та Києві.

Дослівно: "Мешканці цих міст зможуть заощадити майже третину від суми в старих платіжках. Проте ще не всюди місцева влада переглянула тарифи. Закликаю очільника кожного міста оперативно здійснити все необхідне — ціна на тепло для людей має знизитися вже з першого місяця 2020-го року!", - заявив Гончарук. 

Реклама:

Читайте також:

Все, що ви хотіли знати про тарифи: як змінюються суми в платіжках і чому

Нагадаємо,

Раніше президент Володимир Зеленський зяавив, що знайдено рішення, яке дозволить знизити тарифи на опалення майже вдвічі наступної зими.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук під час зустрічі Ради регіонів заявив, що  "платіжки" за теплову енергію за рахунок їх коригування відповідно до ринкової ціни на газ у грудні може бути знижено на 300-400 грн.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що у січні кияни отримають платіжки з рахунками на оплату за тепло на 22-23% меншими.

20 грудня представники Єврокомісії, України та РФ досягли остаточної домовленості з принципових позицій щодо транзиту російського газу через територію України для європейських споживачів і врегулювання взаємних претензій.

За підсумками переговорів у Мінську Росія та Україна підписали протокол домовленостей про продовження транзиту газу через Україну й врегулювання взаємних вимог.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!