"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Панаіотіді звільнилася з АМКУ, працюватиме у Кабміні

Середа, 11 вересня 2019, 16:06
 

Державний уповноважений Антимонопольного комітету України Світлана Панаіотіді написала заяву на звільнення з посади за власним бажанням.

Про це Економічній правді повідомив співрозмовники в АМКУ і Кабінеті міністрів.

Також повідомляється, що Панаіотіді призначена на посаду заступника міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

Панаіотіді прокоментувала власне призначення у Facebook.

Реклама:

"Сьогодні Кабмінет міністрів України призначив мене на посаду заступниці Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. Сфера дуже відповідальна - впровадження антимонопольних політик, оскільки ми маємо турбуватись про конкурентність ринків, і стратегічний розвиток сектору оборони та безпеки", - написала вона.

І додала: "Досвід та знання, які я отримала на посаді державної уповноваженої АМКУ за останні чотири роки, в поєданні з досвідом і знаннями нашої дійсно сильної команди Міністерства, дає мені віру у нашу здатність створювати сильну конкурентноспроможну економіку".

Нагадаємо:

Вперше про те, що Панаіотіді може втратити посаду держуповноваженого АМКУ стало відомо ще в лютому 2019 року.

Зазначалося, що звільнення Панаіотіді планується оформити як її особисту ініціативу (заявою за власним бажанням), але серед причин такого рішення також називався її конфлікті з главою комітету Юрієм Терентьєвим через рішення по групі ДТЕК. Як відомо, Панаіотіді єдина, хто не підтримав закриття справи в АМКУ про зловживання становищем ДТЕК на ринку.

Після зміни влади Панаіотіді була одним з претендентів на крісло голови АМКУ, однак Комітет досі очолює Юрій Терентьєв, який був призначений на посаду ще в 2015 році 

Нагадаємо, 28 грудня 2018 року АМКУ голосуванням більшості держуповноважених закрив справу щодо зловживання монопольним становищем енергогенеруючих компаній Ахметова.

Також нагадаємо, що 6 вересня міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов отримав трьох заступників.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: