"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Визначено Топ-13 найбільш надійних банків України

Четвер, 11 липня 2019, 12:40
 

Завдяки інструменту для перевірки надійності банків FinScore, із 76 працюючих банків України було визначено топ найбільш надійних, куди у першому кварталі 2019 року потрапило 13 фінансових установ.

Про це повідомляє YouControl, який і розробив інструмент для перевірки надійності банків.

Так, до переліку банків, які отримали найвищий показник фінансової стійкості, увійшли: СЕБ Корпоративный Банк, ІНГ банк, Сітібанк, Правекс-банк, Ідея банк, Дойче банк ДБУ, Райффайзен банк, Приватбанк, Прокредит банк, Креді Агріколь банк, Піреус банк МКБ, ОТП банк,  Укрсіббанк.

 

Реклама:

"Те, що банк фінансово стійкий, не завжди означає, що він має найбільші показники за активами (залученими коштами, розміщеними та використаними з метою отримання прибутку і підтримання ліквідності), кредитами та депозитами", - зазначили у YouControl.

Наприклад, СЕБ банк за рівнем ринкової потужності отримав оцінку С (градація йде від найвищого показника А до найнижчого D).

"Цей банк має лише по 0,1% активів, кредитів та депозитів у цілому в банківській системі. Однак це не завадило йому стабільно працювати та бути надійним", - зазначили в YouControl.

Водночас Приватбанк, який теж потрапив у Топ, очікувано має показник MarketScore – А.

"Він володіє 21% від всіх активів банківської системи, 9,6% кредитів та 23% депозитів. А загалом більше 3% за всіма цими показниками отримали, крім "Привату", лише Райффайзен Банк Аваль та Укрсиббанк", - зазначили експерти.

Загалом стан банківського ринку наразі оцінюється як задовільний.

"Рівень капіталізації банків, котрі пройшли системну кризу, значно підвищився. Банки за підсумками регулярного стрес-тестування і оцінки якості активів продовжують нарощувати захисний буфер на випадок майбутніх криз", - зазначили у YouControl.

Також експерти додали, що починаючи з 2018 року банківський сектор фіксує історичні рекорди з прибутковості.

"Цьому сприяє не лише жорстка монетарна політика НБУ і високі процентні ставки, а й більш зважена кредитна політика самих банків", - пояснили в YouControl.

Нагадаємо:

У квітні Moody's погіршило прогноз для банківської системи України.

Також у квітні український Приватбанк потрапив до рейтингу Топ-1000 світових фінустанов.

У липні Нацбанк затвердив список із 20 банків, які можуть брати участь у валютних інтервенціях за кращим курсом у липні-вересні 2019 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!