Конкуренція на ринку праці: які сфери користуються найбільшим попитом

Вівторок, 14 травня 2019, 13:42
 

Найбільш конкурентними професійними сферами на ринку праці стабільно залишаються "Вищий менеджмент", "Початок кар’єри" та "Юриспруденція".

Такі дані було отримано в ході опитування користувачів порталу hh.ua під час підготовки щорічного Барометра ринку праці.

Так, за підсумками І кварталу 2019 року, на одну вакансію ТОП-менеджера припадав 21 пошукач, у профсфері "Початок кар’єри" — 10.

 

Список найменш конкурентних сфер за останні п’ять років зазнавав певних змін. Так, за результатами перших трьох місяців поточного року, ТОП-5 покинули профсфери "Автомобільний бізнес" та "Робітничий персонал".

Реклама:

А от IT-фахівці за результатами І кварталу вперше за кілька останніх років увійшли до рейтингу низькоконкурентних профсфер. Аналогічна ситуація на ринку праці востаннє була зафіксована у 2015 році, зазначають експерти.

 

Як повідомлялося раніше, талановитих співробітників буде знайти все важче, а питання їх мотивації та утримання буде все більш значущим. Детальніше про це читайте у колонці: "До чого готуватися українським роботодавцям".

Нагадаємо:

Усе більше українців виїжджають на роботу за кордон. При чому ключовим напрямом трудової міграції українців стала Польща.

Про такі негативні тенденції на ринку праці експерти попереджали ще кілька років тому. Як зазначалося, "основна маса роботодавців не усвідомлює, який провал їх очікує через кілька років на українському ринку праці".

Водночас, не дивлячись на складність пошуку вузьких фахівців на вузькому і конкурентному ринку сьогодні, відповідна методологія уже розроблена.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: