У Daimler не знають, як Кім Чен Ин отримав їхні лімузини

Неділя, 28 квітня 2019, 15:40
 

Німецький автоконцерн Daimler заявив, що не веде справи з КНДР і не знає, як його броньовані лімузини опинилися у розпорядженні глави Північної Кореї Кім Чен Ина.

Про це повідомляє DW.

"Ми не маємо абсолютно ніякого поняття, яким чином ці автомобілі були доставлені в Північну Корею. Для Daimler коректний експорт продукції відповідно до закону є фундаментальним принципом відповідальної підприємницької діяльності", - заявив представник автоконцерну.

Продаж Північній Кореї предметів розкоші, включаючи лімузини, заборонений санкціями ООН, прийнятими з метою примусити КНДР до відмови від ядерної зброї.

Реклама:

Кім Чен Ин здивував спостерігачів своїми лімузинами в ході ряду зустрічей на високому рівні, в тому числі, з президентами Володимиром Путіним і Дональдом Трампом.

Під час недавнього саміту у Владивостоці главу КНДР очікували на вокзалі два лімузина - Mercedes Maybach S600 Pullman Guard і Mercedes Maybach S62. Лідер КНДР, судячи з усього, використовував S600 Pullman Guard і в ході самітів з Трампом в Сінгапурі в червні 2018 і в Ханої в лютому нинішнього року.

Daimler - один з лідерів в сфері виробництва розкішних автомобілів представницького класу. Він поставляє свою продукцію майже в усі держави і має заводи в Європі, Північній і Південній Америці, Азії та Африці.

Нагадаємо:

BMW і Daimler хочуть спільно розробляти платформи для електромобілів.

На початку квітня Єврокомісія повідомила німецькі автоконцерни Volkswagen, BMW і Daimler  про підозри щодо можливої картельної змови за їх участі.

Daimler близький до угоди про продаж 50% підрозділу Smart китайській компанії Geely.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: