В Україні вживають заходів для уникнення дефіциту пального

П'ятниця, 26 квітня 2019, 11:30
 

"Укртранснафта" і Кременчуцький нафтопереробний завод вживають заходів на тлі ситуації з експортом нафти з Російської Федерації та Білорусі.

Про це йдеться в офіційному прес-релізі УТН.

Зокрема, "Укртранснафта" і "Укртатнафта", якій належить Кременчуцький НПЗ, вживають екстрених заходів зі збереження стабільності на паливному ринку України на фоні обмежень Російською Федерацією експорту нафти в Україну, а також аварійної зупинки Мозирського НПЗ через надходження на територію Білорусі неякісної російської нафти.

У повідомленні не уточнюється, про які саме спільні заходи йде мова.

Реклама:

В "Укртранснафті" зазначили, що компанія має товарні надлишки нафти, які фактично виступають резервом, необхідним для збереження стабільності на українському ринку.

За даними компанії, частка скрапленого газу та дизельного пального з Росії та Білорусі на українському ринку становить 70-80%, бензину - 50%.

Читайте також: "Нафтові" санкції Росії: чи буде дефіцит пального в Україні

Нагадуємо:

23 квітня Білорусь вимушено призупинила експорт світлих нафтопродуктів в Україну, Польщу і країни Балтії через надходження неякісної російської нафти.

Протягом 20-21 квітня вартість бензинів і дизельного пального на автозаправних станціях в Україні зросла на 30-60 копійок за літр.

Зростання цін на дизельне пальне — перше підвищення роздрібних цін на ДП за останні 5 місяців.

Російська Федерація встановила обмеження на експорт до України нафти та нафтопродуктів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: