Омелян: проект Hyperloop набирає обертів

Субота, 13 жовтня 2018, 16:31
 

Національна академія наук України підтвердила, що технологія Hyperloop має право на життя.

Про це у п’ятницю під час робочого візиту до Дніпропетровської області заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає прес-служба відомства.

Омелян підкреслив, що проект є тривалим у часі, проте в Україні він реалізується відповідно до попередніх планів.

"Нещодавно Hyperloop Transportation Technologies за підтримки декількох урядів, в тому числі України, підписала угоду з компанією TÜV SÜD, яка займається сертифікацією цього продукту. До кінця цього року, як і обіцяли, НАН України опублікує свій науковий висновок", - сказав міністр.

Реклама:

"Той проект висновку, з яким я ознайомився, - позитивний, тобто технологія має право на життя і я сподіваюсь, що вона буде успішно реалізована в Україні українськими компаніями", - підсумував він.

Раніше Міністерство інфраструктури та компанія Hyperloop Transportation Technologies домовилися про співпрацю в галузі розвитку технологій високошвидкісного транспортування Hyperloop.

В лютому Омелян заявив, що Україна наступного року може почати будівництво тестового майданчика в місті Дніпро для впровадження в країні надшвидкісного сполучення типу Hyperloop за кошти приватних інвесторів.

У Мінінфраструктури заявили, що квиток на Hyperloop коштуватиме дешевше, ніж на літак і поїзд.

Hyperloop - це розроблена Ілоном Маском транспортна система, що складається із сталевих труб, усередині яких переміщається поїзд - герметична капсула на аеродинамічній подушці. Швидкість такої капсули може перевищувати 600 кілометрів на годину.

Рекомендуємо почитати: Hyperloop в Україні. Про вартість, інвесторів, прибутки та конкурентів

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: