Приватбанк може домовитися з Коломойським і Боголюбовим поза судом

Середа, 11 липня 2018, 18:43
 

Вирішення правового спору між державним Приватбанком і колишніми основними акціонерами банку може статися позасудовим способом.

Про це заявив голова наглядової ради Приватбанку Енгін Акчакоча в інтерв'ю Reuters.

Акчакоча сказав, що "розглядається кожен варіант", коли його запитали, чи буде розглядатися варіант позасудового врегулювання судової суперечки з колишніми основними акціонерами банку.

При цьому він відмовився коментувати безпосередньо судові справи.

Реклама:

"Мирне вирішення проблеми легше і краще, ніж намагатися вирішити її в ході боротьби", - сказав він.

"На сьогоднішній день ми не спілкуємося з колишніми акціонерами банку щодо вирішення цих питань на добровільній основі", - сказав він, але додав, що не виключає такий варіант.

Виданню не вдалося відразу отримати коментар адвокатів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, двох колишніх головних акціонерів.

Як повідомлялося, детективна агенція Kroll за підсумками аудиту Приватбанку підтвердила, що фінустанова до її націоналізації в кінці 2016 року була об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, що призвело до збитків мінімум в 5,5 млрд доларів.

Приватбанк в грудні 2017 року подав позов до Високого суду Лондона проти Коломойського, Геннадія Боголюбова, а також компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyan Investing Corp., Milbert Ventures Inc. і ZAO Ukrtransitservice Ltd., які імовірно їм належать або знаходяться під їх контролем.

Позивач домігся, що суд як запобіжний захід видав наказ про всесвітній арешт активів  екс-власників банку і зазначених шести компаній на суму більше 2,5 млрд доларів.

Суд при цьому зобов'язав Коломойського і Боголюбова розкрити інформацію про всі свої  активи обмеженому колу осіб, які безпосередньо беруть участь в розгляді справи.

Читайте також: Другий лондонський фронт: як Високий суд усмирив Коломойського і Боголюбова

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: