МХП виплатить Косюку частину дивідендів

Середа, 7 березня 2018, 15:52
 

Рада директорів агрохолдингу "Миронівський хлібопродукт" схвалила виплату проміжних дивідендів у розмірі 0,7492 долара за акцію, що еквівалентно, приблизно, 80 мільйонам доларів і відповідає рівню минулого року.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як зазначено в повідомленні компанії на Лондонській фондовій біржі, проміжні дивіденди будуть виплачені до кінця квітня 2018 року.

Засновником і мажоритарним акціонером МХП є український бізнесмен Юрій Косюк.

Реклама:

Косюк через компанію WTI Trading Limited володіє 66% акцій МХП.

Таким чином, він отримає близько 53 млн доларів дивідендів.

Як повідомлялося, Косюк увійшов до списку найбагатших людей України за версією журналу Forbes.

Його статок оцінюється в 1,5 мільярда доларів.

Нагадаємо, у 2017 році виробники курятини отримали половину коштів з програми дотацій з компенсації ПДВ. На таку програму було передбачено в 2017 році 4 млрд грн. З них за січень-жовтень "Миронівський хлібопродукт" Юрія Косюка отримав 1,4 млрд грн, Укрлендфармінг Олега Бахматюка — 517 млн грн.

Після скандалу з отриманням значної суми державних коштів агрохолдингами у 2018 році уряд вирішив змінити систему дотацій на програму підтримки тваринництва. Проте не виключив птахівництво із загальної системи держпідтримки.

Наразі агрохолдинг будує у Вінницькій області одну з найбільших в Європі птахофабрик.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет оцінює частку агрохолдингу ПАТ "Миронівський хлібопродукт" на ринку курячого м'яса в 38%.

У 2018 році програма державної підтримки тваринництва буде поширена також на птахівництво. В програму, зокрема, додано дві нові форми державної підтримки, які можуть знову дозволити птахівникам отримати левову частку дотацій із державного бюджету.

Юрій Косюк - бізнесмен, мільярдер, завсідник рейтингу найбагатших українців. Він посідає шосте місце в рейтингу журналу "Фокус" із статками 738 млн дол.

Рекомендуємо почитати: Ігри в дотації: як аграрії взяли 4 мільярди

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: