Половина ринку курячого м'яса в Україні припадає на компанії Косюка і Сигала

Понеділок, 29 січня 2018, 19:05
 

Антимонопольний комітет України оцінює частку агрохолдингу ПАТ "Миронівський хлібопродукт" на ринку курячого м'яса в 38%, ТОВ "Комплекс Агромарс" - 12%.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу відомства.

"Протягом 2015-2017 рр. діяльність з виробництва курячого м'яса в цілому здійснювали понад 100 суб'єктів господарювання. За попередніми результатами дослідження частки найбільших виробників м'яса курячого ПАТ "Миронівський хлібопродукт" - 38%, ТОВ "Комплекс Агромарс" - 12%, ТОВ "Агро-Овен" - 6%", - зазначили у відомстві.

Згідно з інформацією АМКУ, за попередніми результатами дослідження ринку відомство розглядає два можливих порушення законодавства про захист економічної конкуренції: зловживання монопольним домінуючим становищем одним з найбільших виробників м'яса курячого або антиконкурентні узгоджені дії найбільших виробників в частині узгодження цінової політики.

Реклама:

"Після отримання інформації від учасників ринку, її аналізу і перевірки (уточнення) комітетом будуть зроблені висновки про наявність чи відсутність ознак порушень законодавства про захист економічної конкуренції", - вказали в АМКУ.

Дату оприлюднення остаточних результатів дослідження ринку курячого м'яса АМКУ не вказав.

"Миронівський хлібопродукт" є найбільшим виробником курятини в Україні. За оцінками самої компанії, "МХП" займає 55% вітчизняного ринку курятини. Продукція МХП реалізується під торговими марками "Наша Ряба", "Легко", "Бащинський" і Qualiko. 

Засновником і мажоритарним акціонером МХП є український бізнесмен Юрій Косюк, який у 2014 році працював заступником глави Адміністрації президента.

"Комплекс Агромарс" - також є одним із найбільших виробників м'яса птиці в Україні. Продукція представлена торговою маркою "Гаврилівські курчата". Комплекс належить сім'ї Сигалів. Євгеній Сигал - колишній член "Партії Регіонів". 

Нагадаємо, Антимонопольний комітет України заявив, що допускає цінову змову у діях виробників м'яса птиці, а "Союз птахівників України" назвав заяви АМКУ безпідставними.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!