Оператори розповіли, коли запустять 4G

Середа, 7 березня 2018, 09:25
 
Фото Михайла Палінчака

Трійка українських мобільних операторів прогнозує запуск технології мобільного зв'язку четвертого покоління (4G) в діапазоні 1800 МГц в липні поточного року.

Про це журналістам повідомили представники всіх трьох мобільних операторів за підсумками проведеного в Києві у вівторок тендера, передає Інтерфакс-Україна.

СЕО lifecell Ісмет Язиджі зазначив, що його оператор готовий запустити мобільний зв'язок 4G вже в липні, як тільки будуть завершені роботи з конверсії частот.

"У 1800-му діапазоні ми будемо запускатися в липні. До липня ніхто не має права запускати. Всі повинні запускати одночасно. Зараз піде обмін частотами, і це дуже важка і складна операція. Я навіть не впевнений, що в Україні були прецеденти такого потужного обміну частотами", - сказав президент "Київстару" Петро Чернишов.

Реклама:

Він зазначив, що з погляду інфраструктури у компанії "Київстар" все вже готово для запуску 4G в смузі частот 1800 МГц.

Генеральний директор "Vodafone Україна" Ольга Устинова також повідомила, що до запуску 4G-зв'язку мережі її оператори вже готові.

"Я прогнозую, що в 2600 діапазоні ми запустимося вже наприкінці березня, якщо нічого не трапиться. В 1800 спектрі - на початку липня", - сказала вона.

Раніше всі оператори прогнозували запуск 4G-зв'язку в кінці березня-початку квітня.

Нагадаємо, мобільні оператори купили частоти 4G в діапазоні 1800 МГц. Загальний обсяг отриманих в ході аукціону на 4G коштів в діапазоні 1800 МГЦ - 5,434 мільярда гривень.

В ході торгів за частоти в діапазоні 1800 МГц компанії переплатили 1,45 млрд понад стартову ціну.За частоти в діапазоні 2400 МГц сумарно держава отримає за ліцензії понад 2,45 млрд гривень. 

В суммі держава отримала - 7,89 мільярда за 4G.

Рекомендуємо почитати: Київстар, Vodafone та lifecell купили ліцензії на 4G. Що і коли отримають абоненти

Читайте також: Щедрий цар. Ахметову "подарують" 500 мільйонів на 4G-тендері

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: