ДФС пояснила, за що оштрафувала Коболєва

Понеділок, 5 березня 2018, 10:30

Державна фіскальна служба пояснила за що наклала на главу НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва штраф на 8,3 мільярда гривень.

Про це ЕП розповіли в ДФС.

"Ми почали нараховувати НАК "Нафтогаз України" податкові зобов’язання одразу з моменту їх виникнення — з січня 2017 року. Переговори щодо погашення цього боргу тягнуться з березня минулого року", - розповів ЕП керівник Енергетичної митниці України Ігор Піковський.

За його словами, наклавши на НАК "Нафтогаз України" штраф на підставі несплачених компанією митних платежів, податківці виконали юридичну дію, яка, на їх думку, відповідає нормам законодавства.

Реклама:

"Санкції застосовуються до НАК "Нафтогаз України", як юридичної особи, а не персонально до Андрія Коболєва", — зазначив Піковський.

Також він говорить про те, що в штрафних санкціях немає поставок на окуповану територію.

"В листі "Укртрансгазу" до Енергетичної митниці чітко написано — що у них немає інформації по поставкам на окуповану територію з Платово та Прохорівки. Ми ці обсяги газу і не враховували. Ми порахували митні зобов’язання і санкції по тим об’ємам, які вони самі нам вказали", — говорить Ігор Піковський.

За словами Піковського, "Нафтогаз" міг вийти із ситуації і надати складську довідку перевізника (в ній вказується перелік товарів, які перебувають на складі) замість акту прийому-передачі товару. Вона є достатньою підставою для митного оформлення. Однак "Нафтогаз" цю довідку не надав.

Ще один можливий варіант розвитку подій, говорить Піковський, НАК міг звернутися за розстрочкою зі сплати митних платежів, але таких звернень також не було.

Нагадаємо, Державна фіскальна служба оштрафувала голову правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва на загальну суму 8,3 мільярда гривень за порушення митних правил.

За офіційною версією, штраф був виписаний через те, що "Нафтогаз" не надав потрібний пакет документів для розмитнення поставок російського газу у 2015 році, порушивши таким чином митні правила.

Голова НАК "Нафтогаз України" заявив, що збирається судитись з Державною фіскальною службою.

Детальніше про історію зі штрафом читайте у статті: Рахунок на 8 мільярдів: нащо ДФС оштрафувала Коболєва і "Нафтогаз"

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: