Газпром "зарезервує" у звітності виплати Нафтогазу

Четвер, 29 березня 2018, 15:20

Російський монополіст "Газпром" покаже у звітності за 2017 рік резерв на виплати 2,6 мільярда доларів українській компанії "Нафтогаз" за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Про це заявив заступник голови правління Газпрому Андрій Круглов, передає Інтерфакс.

"У звітності ці цифри будуть відображені. Але це не означає, що не покажемо прибуток, покажемо менший прибуток", - зазначив Круглов.

Круглов не став прямо відповідати на питання, чи буде компанія виплачувати 2,6 млрд доларів.

"Мені нема чого додати до тієї позиції, яка була офіційно озвучена. Зараз ми подали апеляцію до Верховного шведського суду. Почекаємо рішення", - підкреслив він.

Нагадаємо, 28 лютого, стало відомо, що Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги Нафтогазу щодо компенсації за недопоставлені Газпромом обсяги газу для транзиту. 

За рішенням Стокгольмського арбітражу, Нафтогаз домігся компенсації у сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку Газпромом погоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі Газпром має сплатити 2,56 млрд доларів на користь Нафтогазу.

Більш детально про те, чим закінчився спор між двома енергетичними гігантами з урахуванням останнього і попередніх рішень, хто кому і скільки винен, читайте в матеріалі: Нафтогаз vs Газпром: хто виграв битву під Стокгольмом.