"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

П'ятниця, 1 грудня 2017, 21:00

Про зірваний транш від ЄС, ринок землі та рейдерство.

Про прожитковий мінімум. Прожитковий мінімум для працездатних осіб збільшився на 78 гривень, або на 4,63% до 1 762 гривень із 1 грудня.

Про Nord Stream-2. Реалізація проекту "Північний потік-2" підвищить вразливість Європи перед перебоями постачання російського газу та завдасть економічної шкоди Україні.

Про транзит газу. Для продовження транзиту газу на умовах стандартного довгострокового контракту Україна має підписати контракт з російським "Газпромом" і знайти партнера, який буде в цьому зацікавлений.

Реклама:

Про податки. Президент Петро Порошенко заявив про підтримку заміни податку на прибуток податком на виведений капітал.

Про зірваний транш від ЄС. Європейська комісія не виділить Україні останній транш кредиту з програми макрофінансової допомоги в розмірі 600 мільйонів євро.

Про рейдерство. Агрохолдинг "Зоря Поділля" здійснює незаконне захоплення землі інших аграрних підприємств.

Про мораторій на продаж землі. У Раді зареєстровано проект закону про продовження мораторію на відчуження та купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2019 року.

Про бюджет. 1 грудня члени уряду одноголосно затвердили допрацьований проект держбюджету на 2018 рік.

Ви хочете знати більше?

Карел Хірман: Європа чекає відповіді з України, що буде з транзитом, але її нема

Україна стоїть на порозі визначення долі транзиту російського газу після 2019 року. Зараз Київ заробляє на транзиті 2-3 млрд дол щорічно, але через "Північний потік-2" може їх втратити. Про це ЕП поговорила із словацьким експертом з енергетичних питань Карелом Хірманом.

Бюджет для небайдужих, або Де взяти кошти на божевільні ідеї

Два роки тому громадська організація SocialBoost за підтримки USAID запустила "Громадський проект" — платформу бюджету участі. Автори чотирьох проектів-переможців розповіли ЕП про свій досвід роботи з цим інструментом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!