АМКУ і Мінагропрод спільно контролюватмуть спекуляції з цінами

Четвер, 22 грудня 2016, 18:35

Антимонопольний комітет і Міністерство аграрної політики і продовольства підписали меморандум про співпрацю для виключення спекуляцій з цінами на ринку продовольства.

Про це йдеться в повідомленні Мінагропроду.

Як зазначається, меморандум про співпрацю повинен підвищити ефективність реагування відомств (АМКУ, Мінагропроду, Держпродспоживслужби) на факти порушення законодавства в сфері ціноутворення і захисту економічної конкуренції.

За словами міністра Мінагропроду Тараса Кутового, скасування держрегулювання цін на продукти харчування підвищила конкурентоспроможність товаровиробників і в цих умовах держава повинна забезпечити розумне ціноутворення на продовольчі товари.

"Уже три місяці діє тимчасова відміна прямого державного регулювання цін на основні продовольчі товари. Але постало питання якісного здійснення контролю формування, встановлення та застосування цін і тарифів", - заявив Кутовий.

Він переконаний, що завдяки тісній співпраці та обміну інформацією між відомствами в рамках меморандуму, спекуляція і маніпуляція з цінами на ринку продовольства стає неможливим.

Економічна правда