Іран братиме участь у зустрічі ОПЕК з заморожування рівня видобутку нафти

Вівторок, 23 серпня 2016, 19:50

Іран, третій за величиною виробник нафти в ОПЕК, підтвердив, що візьме участь у зустрічі в Алжирі в наступному місяці для обговорення ситуації на світовому нафтовому ринку.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією, передає "Прайм".

У середині серпня повідомлялося про плани міністра нафти Ірану Біжана Зангане відвідати Алжир для участі в Міжнародному енергетичному конгресі для зустрічі з деякими міністрами країн, які входять і не входять в ОПЕК, проте прес-секретар міністерства тоді говорив, що влада країни ще не вирішила, чи приєднається до зустрічі.

За словами джерел, ОПЕК, ймовірно, відновить на зустрічі в Алжирі переговори про замороження рівня видобутку нафти з країнами, що входять і не входять в картель.

Минулого тижня ОПЕК опублікувала в прес-релізі слова президента організації, голови міністерства енергетики Катару Мохаммеда бен Салех аль-Сада про те, що країни ОПЕК планують провести неофіційні консультації в кулуарах Міжнародного енергетичного форуму в вересні в Алжирі.

Міністр енергетики, промисловості і мінеральних ресурсів Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх повідомив, що країна може взяти участь в скоординованих діях ОПЕК і основних країн-експортерів, щоб допомогти збалансувати ринок.