Саудівська Аравія відмовилася заморожувати видобуток нафти без Ірану

П'ятниця, 1 квітня 2016, 13:56

Саудівська Аравія не буде заморожувати видобуток нафти, якщо Іран і інші виробники відмовляться приєднатися до угоди.

Про це офіційно заявив заступник наслідного принца країни, передає "РБК".

Саудівська Аравія приєднається до угоди з заморожування видобутку нафти тільки в тому випадку, якщо аналогічне рішення приймуть Іран та інші великі виробники, заявив заступник принца і міністр оборони Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман в інтерв'ю агентству Bloomberg.

Мохаммед бін Салман став першим саудівським чиновником, який офіційно спростував повідомлення про те, що Ер-Ріяд згоден заморозити видобуток нафти навіть у разі відмови Тегерана приєднатися до угоди.

Як пише видання, на заяву саудівського міністра вже відреагували в Кремлі.

"Триває підготовка до зустрічі (найбільших експортерів нафти). Тут не потрібно забігати вперед, можна буде судити за результатами цієї зустрічі. Робота триває", - заявив в п'ятницю прес-секретар президента Дмитро Пєсков.

Як відомо, зустріч, на якій буде обговорюватися питання про замороження рівня видобутку нафти, відбудеться в Досі 17 квітня.

Свою участь у зустрічі підтвердили 12 країн, повідомив 31 березня міністр нафти Катару Мохаммед бін Салех аль-Сада.

За його словами, це Саудівська Аравія, Росія, Кувейт, ОАЕ, Венесуела, Нігерія, Алжир, Індонезія, Еквадор, Бахрейн, Оман і сам Катар.

Зустріч була організована після того, як в лютому Росія, Саудівська Аравія, Венесуела і Катар для підтримки цін на ринку попередньо домовилися зберегти видобуток нафти в 2016 році на рівні січня, якщо до угоди приєднаються інші країни.