Зникнення журналіста поставило під питання "Давос у пустелі"

Понеділок, 15 жовтня 2018, 15:31

Все більше учасників відмовляються їхати на велику міжнародну економічну конференцію в Саудівській Аравії через зникнення опозиційного журналіста Джамаля Хашкаджі.

Про це повідомляє Reuters.

Про відмову від участі у форумі Future Investment Initiative в Ер-Ріяді, який називають "Давос у пустелі", оголосили JP Morgan & Chase та Ford Motor. Таке ж рішення раніше прийняли в Uber Technologies та Viacom.

Про відмову від участі заявили медіакомпанії CNN, Financial Times, New York Times, CNBC та Bloomberg. Слідом за ними передумав їхати в Ер-Ріяд і представник The Fox Business Network.

Поки що невідомо, чи переглянули плани про участь представники Goldman Sachs Group, Mastercard та Bank of America.

Як повідомляє BBC, голова Світового банку Джим Йонг Кім вже відмовився від участі в конференції.

Директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард заявила, що була шокована інформацією з Туреччини щодо долі журналіста, але все одно приїде на інвестиційний форум у Саудівській Аравії.

Річард Бренсон, голова Virgin, призупинив переговори щодо інвестицій державного фонду Саудівської Аравії в один з космічних проектів компанії у понад 1 млрд доларів.

Журналіст Джамаля Хашкаджі, який критикував саудівську владу, і який останнім часом працював у Washington Post, зник 2 жовтня після того, як увійшов у будівлю консульства Саудівської Аравії у Стамбулі щоб оформити розлучення.

Раніше Washington Post повідомила, що турецький уряд проінформіровав офіційних осіб США, що у нього є аудіо-та відеозаписи, які підтверджують, що Хашкаджі був убитий в консульстві.

Туреччина і Саудівська Аравія домовилися спільно розслідувати справу Хашкаджі.

Економічна правда