Реальні доходи українців скоротилися майже на чверть

Вівторок, 30 червня 2015, 15:52

У першому кварталі 2015 року реальний наявний дохід українців, визначений з урахуванням цінового фактору, зменшився на 23,5%.

Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Як зазначається, у першому кварталі порівняно з відповідним періодом попереднього року номінальні доходи населення зросли на 6,2%.

"Наявний дохід, який може бути використаний населенням на придбання товарів та послуг, збільшився на 4,2%, а реальний наявний, визначений з урахуванням цінового фактору, зменшився на 23,5%", - повідомляє Держстат.

Структура доходів населення України 

 

Згідно з даними відомства, наявний дохід у розрахунку на одну особу за перший квартал 2015 року становив 6297,6 гривень, що на 276,4 гривень більше, ніж у відповідному періоді минулого року.

"Витрати населення у першому кварталі 2015 року порівняно з аналогічним періодом попереднього року збільшились на 12,4%. Приріст заощаджень становив  2104 млн гривень", - йдеться у повідомленні Держстату.

Структура витрат  та заощаджень населення України 

 

Дані наведено без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції.

Економічна правда