ОПЕК: Нафта більше не буде коштувати 100 доларів

Неділя, 22 березня 2015, 15:24

Ціна за барель нафти навряд чи повернеться до 100-120 доларів.

Про це заявив у неділю представник Саудівської Аравії в організації експортерів нафти Мухаммед аль-Маді в кулуарах конференції з енергетики , що проходить в Ер-Ріяді, передає "Прайм".

"Ми розуміємо, що всім державам потрібен високий дохід... І ми хочемо того ж, але хочемо не тільки для нас, але і для наступних поколінь", - цитує його слова РІА Новости з посиланням на Бахрейнський газету "Аль-Васат".

Мухаммед аль-Маді також зазначив, що Саудівська Аравія не керується політичними мотивами при визначенні своїх дій у нафтовій галузі, спростувавши інформацію про те, що королівство може бути зацікавлене в низькій ціні на нафту радий ослаблення Ірану як суперника.

"Міністерство нафти не будує розрахунки, виходячи з політичних мотивів, його точка зору пов'язана з торговими аспектами та економікою... Ми не виступаємо проти когось або проти видобутку сланцевої нафти в США, навпаки, ми вітаємо це, оскільки розвиток видобутку сланцевої нафти в довгостроковій перспективі призведе до балансу на ринку ", - додав аль-Маді.