ФДМ оголосив конкурс із продажу 75% акцій "Волиньобленерго"

Середа, 27 листопада 2013, 15:24

Фонд держмайна 27 листопада оголосив конкурс із відкритістю пропозиції ціни за принципом аукціону з продажу 75% акцій енергопостачальної компанії ПАТ "Волиньобленерго".

Про це повідомляється у виданні "Відомості приватизації", передає "Інтерфакс-Україна".

За інформацією видання, на продаж виставлено 357,957 млн акцій обленерго за стартовою ціною 456 млн гривень. Крок торгів - 5 тисяч гривень.

Фіксовані умови конкурсу передбачають, зокрема, збереження ліцензійних умов здійснення діяльності з передачі електроенергії, погашення заборгованості за придбану електроенергію на оптовому ринку електроенергії України відповідно до договору реструктуризації заборгованості перед ДП "Енергоринок".

Також умовами передбачається досягнення фактичних технологічних втрат електроенергії за рік не вище за нормативні, проведення своєчасних розрахунків за електроенергію, придбану на оптовому ринку за умови скасування положень нормативно-правових актів, якими встановлено заборону або обмеження відключення неплатників за електроенергію.

Згідно з умовами, учасник конкурсу зобов'язаний протягом трьох останніх років або самостійно передавати і постачати електроенергію обсягом щонайменше 30% від обсягів виставленого на продаж обленерго, або безпосередньо чи опосередковано володіти більше ніж 50% акцій юрособи, яка відповідає цим вимогам.

До конкурсу не допускаються компанії, понад 25% яких належить державі.

Як повідомлялося, спільне підприємство ТОВ "Драгон Капітал" заявило про намір купити 75% акцій ПАТ "Волиньобленерго".

Чистий прибуток "Волиньобленерго" у січні-червні 2013 року збільшився у 2,8 разу порівняно з аналогічним періодом 2012 року - до 19,677 млн гривень, чистий дохід - на 6,5% - до 384,067 млн гривень, валовий прибуток - у 2,3 разу, до 44,898 млн гривень.