Lenovo націлилася на покупку HTC

Четвер, 10 жовтня 2013, 15:24

Найбільша китайська комп'ютерна компанія Lenovo має намір купити тайванського виробника смартфонів HTC і вже кілька місяців веде з ним переговори.

Про це повідомляють "Весті економіка".

За інформаціею видання, представники обох компаній ще в серпні провели зустріч, присвячену питанню поглинання, але до остаточного рішення так і не прийшли.

Однак зазначалось, що операція все-таки може відбутися в першому півріччі 2014 року.

Виручка HTC в III кварталі 2013 року скоротилася на 33% щодо попереднього року і становила 47 млрд тайваньських доларів, або близько 1,6 млрд доларів, при очікуваних 2,1 млрд доларів. Чистий збиток HTC становив 2,97 млрд тайваньських доларів, або близько 101 млн доларів.

За результатами дослідження, проведеного компанією IDC, частка HTC на глобальному ринку смартфонів за рік впала на 3% до 2,8%. За даним показником вендор займає 9 місце в рейтингу провідних виробників.

Навколо HTC, яка втратила з 2011 року більше 90% своєї вартості, вже не перший місяць ходять чутки про можливий продаж компанії. Деякі аналітики вважають, що вендор йде по тому ж шляху, що і колись успішні Nokia і BlackBerry.

Нагадаємо, що обидві компанії розпродають свої активи: телефонний бізнес Nokia викупить Microsoft, а цінними паперами канадського вендора цікавляться такі гіганти IT-індустрії, як Google, Intel, Cisco, Samsung.

Не так давно агентство Bloomberg писало про те, що Microsoft веде переговори з HTC щодо передустановки Windows Phone на смартфони тайванського вендора, що також може бути першим кроком у бік поглинання і цього виробника смартфонів.