Звинувачення екс-голови банку "Таврика" передали до суду

Четвер, 4 липня 2013, 19:24

СБУ передала до суду звинувачення екс-голови банку "Таврика" в завданні збитків державі на понад 200 мільярдів гривень.

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

"Головним слідчим управлінням СБ у червні 2013 року завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього голови правління ПАТ "Банк "Таврика" у вчиненні службової недбалості, що спричинила заподіяння матеріальних збитків державі на суму понад 200 млн гривень", - сказано у повідомленні.

У відомстві зазначили, що кримінальне провадження за цим епізодом із затвердженим Генеральною прокуратурою України обвинувальним актом скеровано до суду.

"Досудове слідство за епізодом вчинення колишнім власником ПАТ "Банк "Таврика" протиправних дій, що призвели до завдання збитків державі в особливо великих розмірах, триває", - повідомили у СБУ.

Як повідомлялося, правління Нацбанку 20 грудня 2012 року прийняло рішення про віднесення банку "Таврика" до категорії неплатоспроможних.

Наслідком прийняття цього рішення стало призначення Фондом гарантування вкладів фізосіб тимчасової адміністрації, що було зроблено з метою вжиття заходів, спрямованих на врегулювання діяльності банку.

Як відомо, Нацбанк в кінці листопада 2012 року заблокував у банку "Таврика" 3 мільярди депозитів.

Акціонером банку, який прямо і побічно володіє 10% і більше статутного капіталу банку на кінець звітного 2011 року був Анатолій Кобець.

Разом з тим, за даними ЗМІ, фактичним власником фінустанови є Сергій Цюпко - власник "Київського ювелірного заводу": в 2000 році став одним з акціонерів банку, в 2001-2002 роках очолив наглядову раду АБ "Таврика".