Арбузов прогнозує залучення мільярдних інвестицій в агросектор

Вівторок, 4 червня 2013, 12:00

За прогнозами, у сільське господарство можуть вкласти до 3 мільярдів доларів.

Про це повідомив перший віце-прем’єр Сергій Арбузов, повідомляє прес-служба КМУ.

"На сьогодні сільське господарство є однією з найбільш привабливих галузей економіки як в Україні, так і у світі. Тож цього року ми плануємо залучити до 3 млрд доларів інвестицій в аграрний сектор. А це більш ніж утричі перевищує минулорічні суми, коли в сільське господарство вклали понад 800 млн доларів. Таке зростання обсягів інвестицій стало можливим через те, що державна політика стала більш прозорою і передбачуваною", − зазначив Арбузов.

Так, за словами урядовця, якщо прогнози щодо 3 млрд доларів справдяться, то це означатиме, що майже половина іноземних інвестицій у вітчизняну економіку припаде саме на аграрний сектор.

"А це яскравий доказ того, що сільське господарство є ключовою галуззю економіки держави", - зауважив Арбузов.

Перший віце-прем’єр також повідомив, що обсяг інвестицій значно збільшиться за рахунок фінансів, які надійдуть не лише з європейських країн, але й Азії, зокрема з Китаю.

Як повідомлялося, Китай має намір вивести стратегічну співпрацю з Україною на новий рівень.

Нагадаємо, Україна у 2012 році залучила китайські інвестиції на реалізацію проектів заміщення газу вугіллям вітчизняного видобування.

Як відомо, в кінці липня 2012 року парламент схвалив надання держгарантій на суму 29,5 млрд гривень за кредитом держбанку розвитку Китаю, який Україна планує залучити на програми заміщення споживання газу українським вугіллям.