Китай хоче збільшити товарообіг з Україною до 20 мільярдів

Четвер, 23 травня 2013, 18:34

Китай має намір вивести стратегічну співпрацю з Україною на новий рівень.

Про це заявив заступник голови Центральної військової ради КНР генерал-полковник Сюй Цілян під час зустрічі з прем’єр-міністром України Миколою Азаровим, йдеться у повідомленні секретаріату уряду.

"Ми уже практично виконали завдання, яке поставили наші лідери з перевищення товарообігу у 10 млрд доларів, і ми повинні йти до нової мети - 20 млрд доларів", - сказав Сюй Цілян.

Він зазначив, що Китай став найбільшим партнером України в Азії, а Україна посідає друге місце за обсягом товарообігу Китаю з країнами СНД.

Прем’єр-міністр України заявив, що у 2012 році товарообіг між Україною і Китаєм становив 9,8 млрд доларів, і є всі можливості для значного його збільшення.

"Ми закликаємо наших китайських партнерів більше купувати українських товарів для того, аби збалансувати наші торгово-економічні відносини. Нам є що запропонувати Китаю", - сказав Азаров.

Нагадаємо, Україна у 2012 році залучила китайські інвестиції на реалізацію проектів заміщення газу вугіллям вітчизняного видобування.

Як повідомлялося, в кінці липня 2012 року парламент схвалив надання держгарантій на суму 29,5 млрд гривень за кредитом держбанку розвитку Китаю, який Україна планує залучити на програми заміщення споживання газу українським вугіллям.