Кабмін призначив нового керівника "Енергоатому"

Четвер, 13 червня 2013, 11:05

Кабінет міністрів призначив виконуючим обов'язки президента НАЕК "Енергоатом" Микиту Константінова.

Про це йдеться в розпорядженні Кабміну від 12 червня.

Крім того, іншим своїм розпорядженням Кабмін звільнив Віссаріона Кіма від виконання обов'язків президента ДП НАЕК "Енергоатом".

Константінов у 1994-2003 роках координував програми з ядерної безпеки та науково-технічного співробітництва представництва Європейської комісії в Україні, потім перейшов на роботу в Європейський банк реконструкції і розвитку, де у 2003-2006 роках був заступником керівника і керівником операцій ядерного відділення Фонду Північного виміру (Лондон).

У 2006 році повернувся в Україну і по 2008 рік був першим віце-президентом з економічної політики та корпоративного розвитку НАЕК "Енергоатом".

Потім у 2008-2010 був директором з перспективного розвитку та інвестицій ПАТ "Київенерго".

З березня 2010 по березень 2013 працював заступником міністра палива та енергетики України, курирував атомну енергетику.

Як повідомлялося, Кабмін на засіданні відхилив кандидатуру генерального інспектора-директора з безпеки НАЕК "Енергоатом" Данко Білея на посаду президента компанії.

Нагадаємо, нещодавно виконуючому обов'язки президента "НАЕК "Енергоатом" Віссаріону Кіму було пред'явлено повідомлення про підозру у перевищенні службових повноважень.

Пізніше адвокат Кіма Геннадій Барабаш заявив, що депутат Верховної ради, член фракції Партії регіонів Давид Жванія причетний до усунення з посади керівника "Енергоатому".

За його словами, після рішення Печерського районного суду Києва про відсторонення Кіма з посади останній призначив виконуючим обов'язки глави компанії директора з безпеки "Енергоатома" Данко Білея з 10 червня 2013 року.

При цьому 7, 8 і 9 червня, згідно зі статутом, виконуючим обов'язки голови "Енергоатома" був перший віце-президент, технічний директор Олександр Шавлак.

"У неділю, 9 червня, на вулиці Вєтрова, 3, (центральний офіс "Енергоатому") з'являється народний депутат Жванія. Реєструється ухвала Печерського суду. І Шавлак (на той час виконуючий обов'язки глави компанії) скасовує накази про призначення Білея і, по суті, призначає себе", - сказав Барабаш, додавши, що призначення Білея виконуючим обов'язки було погоджено з Міненерговугілля.

Фото: ua-energy.org