Азаров відмовився призначити главою "Енергоатому" людину Бойка - ЗМІ

Середа, 12 червня 2013, 14:11

Кабмін на засіданні відхилив кандидатуру генерального інспектора-директора з безпеки НАЕК "Енергоатом" Данко Білея на посаду президента компанії.

Про це повідомило інформоване джерело, передають "Українські новини".

За його словами, цю кандидатуру вніс на розгляд уряду віце-прем'єр міністр Юрій Бойко, але вона не була підтримана.

"Бойко пропонував призначити виконуючим обов'язки голови "Енергоатома" Данко Білея, який зараз займає посаду директора з безпеки. Але прем'єр і Кабмін висловилися проти цієї кандидатури", - сказав він.

Співрозмовник зазначив, що найближчим часом Кабмін повинен розглянути інші кандидатури на посаду президента НАЕК.

Сам Бойко повідомив агентству, що уряд найближчим часом призначить виконуючого обов'язки президента "Енергоатому", але не назвав кандидатур.

Як повідомлялося, нещодавно виконуючому обов'язки президента "НАЕК "Енергоатом" Віссаріону Кіму було пред'явлено повідомлення про підозру у перевищенні службових повноважень.

Пізніше адвокат Кіма Геннадій Барабаш заявив, що депутат Верховної ради, член фракції Партії регіонів Давид Жванія причетний до усунення з посади керівника "Енергоатому".

За його словами, після рішення Печерського районного суду Києва про відсторонення Кіма з посади останній призначив виконуючим обов'язки глави компанії директора з безпеки "Енергоатома" Данко Білея з 10 червня 2013 року.

При цьому 7, 8 і 9 червня, згідно зі статутом, виконуючим обов'язки голови "Енергоатома" був перший віце-президент, технічний директор Олександр Шавлак.

"У неділю, 9 червня, на вулиці Вєтрова, 3, (центральний офіс "Енергоатому") з'являється народний депутат Жванія. Реєструється ухвала Печерського суду. І Шавлак (на той час виконуючий обов'язки глави компанії) скасовує накази про призначення Білея і, по суті, призначає себе", - сказав Барабаш, додавши, що призначення Білея виконуючим обов'язки було погоджено з Міненерговугілля.