Аграрії можуть втратити більше 19 мільярдів через скасування пільг

Четвер, 21 березня 2013, 16:38

Відміна податкових пільг завдасть аграріям понад 19 мільярдів гривень втрат.

Про це заявили в асоціації "Український клуб аграрного бізнесу", Аграрному союзі України та Асоціації фермерів та приватних землевласників України, йдеться у повідомленні "Українського клубу аграрного бізнесу".

У повідомленні сказано, що ці об’єднання звернулися відповідним листом до президента України Віктора Януковича та голови ВРУ Володимира Рибака.

"Сума втрат у разі скасування податкових пільг сільгосптоваровиробників становитиме понад 19 млрд гривень, що спричинить зменшення прибутковості на понад 50%", - сказав президент асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Алекс Ліссітса.

 За його словами, лише прямий економічний ефект від скасування податкових пільг для аграріїв, за розрахунками економістів, забезпечить зниження обсягів валової продукції сільського господарства на 8%.

В асоціації зазначили, що скасування пільг стосуватиметься 56 тис господарюючих суб’єктів, що забезпечують зайнятість 650 тис працюючих у сільській місцевості.

"Господарства змушені будуть скоротити, а подекуди й зупинити сільськогосподарське виробництво, що негативно позначиться не лише на економічних показниках, але і на соціальному становищі населення", - заявив гендиректор асоціації Володимир Лапа.

Як відомо, в національному плані дій на 2013 рік щодо впровадження програми економічного розвитку на 2012-2014 роки передбачається переформатування фіксованого сільськогосподарського податку.

За словами джерел "Економічної правди", в Кабміні зараз налаштовані переглянути і інші податкові пільги для аграріів.